Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van vrijdag 10 mei 2019
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Prins Lerdu Geeneg-Hubert overleden


Prins Lerdu Geeneg-Hubert, de broer van koningin Maquerta Loefe, is op 8 mei jongstleden op 83-jarige leeftijd overleden. In 1964 trouwde hij met prinses Louisa Lamy, wat als een schandaal werd gezien omdat zij gescheiden was (van prins J‚ndra Jules) en zij bovendien 16 jaar ouder was dan prins Lerdu.

Sinds de dood van prinses Louisa Lamy, in 1989, heeft prins Lerdu zich teruggetrokken op een landgoed bij het dorpje BenŻ-belt in de gemeente Kosˇr, zoín 20 km ten zuiden van Hirdo.
Hij heeft talloze bestuurlijke functies bekleed, onder meer bij de Nationale Kastelenraad, de Medische Raad en de Hiynd‚s Bierbrouwerijen. Sinds 2004 heeft hij al zijn bestuurlijke verplichtingen afgestoten omdat zijn gezondheid een dergelijk actief leven niet meer toestond. Maar de vergadering en feestdag van de Paardenfokvereniging in Kosˇr, elk jaar begin april, heeft hij tot zijn dood altijd trouw bezocht.

Prins Lerdu Geeneg-Hubert had weinig contact met zijn zuster, de koningin, en heeft geen kinderen nagelaten. Zijn moeder, prinses Helee Quly, is inmiddels 102 jaar oud, en heeft medegedeeld het "een grote schok" te vinden om zich te moeten realiseren dat iedereen eerder sterft dan zijzelf.


Categorie: Mensen


 
¬KE - NYN
Supermarkets
Always open from 8 a.m. until 9 p.m.
Always in your neighbourhood
Always inexpensive