Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van dinsdag 25 juni 2019
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Liefdadigheid niet in dank afgenomen


De leerlingen van zes lagere scholen in Aflif hebben de afgelopen maanden precies 34.912 herco opgehaald voor R‚x-seert, het weeshuis dat in ernstige financiŽle problemen is geraakt omdat het gemeentebestuur de financiŽle ondersteuning van dit weeshuis met 30% heeft gekort.

Het initiatief voor deze actie kwam van enkele leerlingen van de Teecr‚-school die het een schande vonden dat hun leeftijdgenootjes, die geen ouders hebben, op deze manier door de gemeente worden behandeld. De actie werd een groot succes, mede door de lokale pers en het enthousiasme van de schoolbesturen. Natuurlijk is een kleine 35.000 herco maar een druppel op de gloeiende plaat, maar er gaan wel twee signalen van uit: ten eerste het sociale bewustzijn van jongeren en hun medeleven met de maatschappij, en ten tweede de hint aan de overheid dat deze niet moet beknibbelen op sociale voorzieningen.

Seb‚sten Mal‚st, de directeur van het weeshuis, heeft de cheque van 34.912 herco dan ook tijdens een feestelijke gelegenheid in ontvangst genomen, waarbij een vijftiental kinderen uit het weeshuis enkele prachtige liederen hebben gezongen. Ook de wethouder van Sociale Zaken van Aflif was uitgenodigd, maar zij weigerde te komen. De woordvoerder van de gemeente deelde desgevraagd mee dat de gemeente het nogal gÍnant vond dat een aantal lagere scholen "zo nodig" geld moesten ophalen voor het weeshuis om daarmee "op provocerende manier" te benadrukken dat de gemeente niet zťlf de verantwoordelijkheid kon nemen om het weeshuis op "adequate wijze van financiŽle steun te voorzien".

Het is duidelijk dat deze wethouder de komende tijd op veel hoon en spot voorbereid moet zijn. Maar dat is voor een fanatiek lid van de LiZa natuurlijk geen issue: "Hoon en spot komen van domme linkse mensen en zijn niet een gevolg van het slimme LiZa-beleid", zo zei voormalig minister Zreef Ytr‚cc-Řpjader (Sociale Zaken) onlangs nog op het partijcongres van de LiZa.

Het weeshuis zal het geld gebruiken voor de renovatie van de centrale verwarming en een modernisering van de keuken. "Dan hoeven de weesjes niet meer in de kou te zitten of slecht bereid voedsel te nuttigen", zo vertelt Heeliy Pajec-Fr‚menn, bedrijfsleider van het weeshuis. "Maar de meer structurele financiŽle problemen zijn natuurlijk niet opgelost - daar hebben we een wat meer menselijke wethouder voor nodig."


Categorie: MaatschappijGRESS R¬GE SENER
YNTS NA D¬NTA XL EF YNT-P¬STA LEF
SERVISIY FURT GERT …KIG