Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van woensdag 8 april 2020
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Bouw R‚stertunnel van start


Eindelijk is het dan zover. De bouw van de R‚stertunnel, de prestigieuze spoorwegverbinding tussen Berref en Liftka onder het Larmin, is dinsdag 7 april om 13.00 precies van start gegaan. Het was de bedoeling dat dit gepaard zou gaan met veel feestelijkheden, maar de coronacrisis heeft roet in het eten gegooid.

Op de plek waar de spoorlijn aan de kant van Gralkrich de grond induikt, aan de rand van het R‚ster-bos, is een bescheiden ceremonie gehouden waarbij Faly GlŰppe-Yrgh, de minister van Infrastructuur en Landinrichting, een schep aarde uit de grond haalde, als symbolisch begin van het graven van de tunnel. Zij werd bijgestaan door een ergynische en een rooms-katholieke geestelijke, die beiden de schep aarde hebben gezegend. Op een afstandje (minimaal 1,5 m!) stonden nog enkele genodigden, zoals de burgemeesters van Gralkrich en van A‚stiy, de gemeenten aan beide kanten van het Larmin waar de tunnel begint en eindigt (of andersom).

Na een korte toespraak van de minister was het "feest" afgelopen. Ze beloofde dat de geplande feestelijkheden, met een theatervoorstelling, een popconcert en een prachtig vuurwerk, alsnog zullen plaatsvinden als de crisis weer voorbij is. "Misschien is er wel nog veel meer reden voor een feest als de tunnel klaar is, dan als de bouw moet beginnen", zei ze optimistisch, suggererend dat we moeten wachten op de voltooiing van dit grootste infrastructurele werk dat SpokaniŽ ooit gekend heeft. En wanneer zou die tunnel dan klaar moeten zijn? Hoewel de overheid het jaar 2025 noemt, menen velen dat 2030 een realistischer datum is.

De tunnel zal 18 km lang worden. Aan de oostzijde komt er nog een spooraansluiting op de bestaande spoorlijnen bij Gralkrich (totaal zo'n 16 km) en aan de westzijde komt er nog een spoorlijn van 8 km, waarvan 4 km over een brug tussen het eilandje R‚sterhynne en het vasteland van Berref. De totale kosten worden geschat op 3,7 miljard euro. De Europese Investeringsbank is bereid om aan de financiering mee te werken, maar de slechte economische vooruitzichten vanwege de coronacrisis brengen een voorspoedig vervolg van het hele project momenteel in gevaar.


Categorie: Transport