Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van zaterdag 18 april 2020
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Corona: steeds meer besmettingen


De besmetting breidt zich uit. Op 4 april ging het om 492 zieke personen, op 17 april hebben de ziekenhuizen en medische centra totaal 1592 besmettingsgevallen geregistreerd. Intussen liggen er 37 personen op de intensive care en zijn er 19 personen overleden. Hoeveel mensen intussen weer beter zijn, is onbekend.
Besmettingen worden gemeld uit de districten Jelafo, RenŰ, Ziyp en Neno. De overlijdingsgevallen zijn te betreuren in Jelafo, RenŰ en Ziyp. Op Teujan zijn twee mensen ziek, van wie er ťťn overgebracht is naar de intensive care van het ziekenhuis in Milbo.

"Het SIZ gaat ervan uit dat er binnen afzienbare tijd in alle districten en op alle eilanden besmettingsgevallen zullen zijn. Ondanks het feit dat de veerdiensten voor het grootste deel gestaakt zijn, ziet het virus toch nog kans om zich te verspreiden", aldus Xaja Rifo Ef Jak‚m, epidemioloog van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (SIZ; Stat-instituöa furt ZampŰr-helten).

Mensen wordt afgeraden om te reizen, maar het is vooralsnog niet de bedoeling om alle burgers in hun huis op te sluiten. "We monitoren de situatie voortdurend, en zullen zonder aarzelen de gepaste maatregelen nemen", zo legt minister Yseng Heegg-RŰnn van Gezondheid uit. "We focussen ook op de ontwikkelingen in Europa en proberen te leren van het aldaar gevoerde beleid, rekening houdend met het feit dat dat in elk Europese land weer anders is. Hoe dat per land uitpakt, is voor de Spokanische regering een aandachtspunt waarmee wij hopelijk ons voordeel kunnen doen", aldus de minister.


Categorie: Rampen