Nieuws uit SpokaniŽ, verzorgd door het officiŽle persbureau Prespo
Bericht van vrijdag 1 mei 2020
 
CommerciŽle mededelingen

SPARC
Inhoud (chronologisch)

< Vorig item
Volgend item >


Actueel
Cultuur
Economie
Entertainment
Gezondheid
Maatschappij
Mensen
Milieu
Misdaad
Opmerkelijk
Politiek
Rampen
Sport
Transport
Wetenschap
Colofon
Disclaimer

Corona: vrijwel alles dicht en afstand houden


In het hele land zijn alle scholen, cafťs, restaurants, bioscopen en andere gelegenheden waar veel mensen bijeen zijn, gesloten. Alleen winkels en supermarkten waar een afstand van 1,5 m te handhaven is, mogen open blijven. Als blijkt dat mensen zich niet aan de social distancing houden, kunnen gemeenten openbare ruimtes als pleinen, straten en parken sluiten.
Op 18 april lagen er 1592 mensen in het ziekenhuis. Dit aantal is intussen opgelopen tot 4953 mensen. Verder liggen er nu 192 mensen op de intensive care (op 18 april: 37) en zijn er totaal 59 mensen gestorven (op 18 april: 19). Er zijn intussen ook mensen uit het ziekenhuis of van de IC ontslagen, maar hoeveel dat er zijn, is vooralsnog niet geregistreerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (SIZ; Stat-instituöa furt ZampŰr-helten). "We gaan alle ziekenhuizen benaderen en zullen alle gegevens die zij verstrekken statistisch verwerken," zo legt een woordvoerder van het SIZ uit.
In de meeste districten zijn wel ziektegevallen te vinden, de overleden personen komen uit Jelafo, RenŰ, Ziyp, Bloi en Ales. In Tjemp, PlefŰ, Litii en op Garos zijn nog geen besmettingsgevallen gemeld. Het openbaar vervoer is aangepast. Van de treinen rijdt nog maar 26 procent en er zijn geen binnenlandse vluchten meer. Tussen de eilanden varen nog maar enkele veerboten, alleen voor mensen die vanwege werk of andere dringende omstandigheden moeten reizen.


Categorie: Rampen


 
¬KE - NYN
Supermarkets

Always open from 8 a.m. until 9 p.m.
Always in your neighbourhood
Always inexpensive
 

We deliver to
your doorstep!
www.akenyn.sp