Fotoalbum Spokanisch Archief


 
< vorige foto | personen | volgende foto >
 
Overkoepelende bestanden
Ziekenhuizen
Politici
Fotoalbum
 
 
Helee Quly-ziekenhuis

Het eerste openbare optreden van de in juli 2006 aangestelde Minister van Gezondheid, Neja Qummertee-Halân, was de opening van het Helee Quly-ziekenhuis in Aelas op 1 augustus 2006. Haar toespraak wekte enige wrevel bij de genodigden omdat zij suggereerde dat het ziekenhuis er dankzij háár regering eindelijk gekomen was. In werkelijkheid had het kabinet al in 1993 tot de bouw besloten en was het al in 2005 gereed.

De speech van minister Qummertee-Halân hangt aan de achterkant van het paneel met de chromen stangen. Aan de voorkant is allerlei informatie over het nieuwe ziekenhuis te lezen. Achter de minister staat Hypolyty Rolbini (man in grijs kostuum met baardje), de geneesheer-directeur. De man in het bruine kostuum (links van de man in het witte hemd) is Moffain Fesk-Atori, kjelef (districtshoofd) van het district Kina. De burgemeester van Aelas, Lisa Gonzales-Pârtell, staat geheel rechts (vrouw in zwarte jurk).

Alle heren in het grijs (kostuums of truien) zijn medici, verbonden aan het ziekenhuis (het is in Spokanië gebruikelijk dat medici bij officiële gelegenheden in het grijs gekleed gaan). Van genodigden die in het wit gekleed gaan, kunnen we aannemen dat zij tot het overige ziekenhuispersoneel behoren. Politici en andere hoogwaardigheidsbekleders zullen bij dergelijke gelegenheden vermijden om grijs of wit te dragen.
 

 
© De Twee Hanen v.o.f. • Kimswerd • The Netherlands