Spokanisch Archief

Woordenboek van het Spokaans

Het woordenboek van het Spokaans is in het Spokanisch Archief bekend onder de naam DICTIO. Het bestaat uit twee delen: Spokaans--Nederlands en Nederlands--Spokaans. In tegenstelling tot veel andere woordenboeken op internet gaat het hier niet om een zoekfunctie waarmee je een enkel trefwoord of een enkele uitdrukking kunt vinden, maar om een integrale woordenboektekst met aanklikbare elementen die doorverwijzen naar andere trefwoorden of naar begrippen in het Archief.

 Door naar het Woordenboek  


Achtergrondinformatie
Nog vůůrdat internet bestond - en het Spokanisch Archief voornamelijk de vorm van een grote verzameling uitgeprinte WordPerfect-bestanden had - was DICTIO al in digitale vorm te raadplegen, via software geschreven in Turbobasic (voor de veteranen die nog weten wat dat is). Dit Basicprogramma is uiterst handig om DICTIO snel en gemakkelijk te raadplegen, en wijzelf maken er nog steeds gebruik van. Met angst en beven zien wij de dag tegemoet dat het almachtige Microsoft beslist dat DOS dood is en Basicprogramma's niet meer te gebruiken zijn. Toch is ons bekend dat er vooral door wetenschappers veel eigen geschreven DOS-software wordt gebruikt omdat er nu eenmaal niks op hun vakgebied te koop is.

Bent u geÔnteresseerd hoe dit oude Basicprogramma DICTIO eruit ziet en wilt u ondervinden hoe gemakkelijk dit (muisloos!) werkt, neem dan contact met SPARC op.

© De Twee Hanen v.o.f. ē Kimswerd ē The Netherlands