Spokanisch Archief

Links

Meer (en wellicht ook andere) informatie over SpokaniŽ is elders op internet te vinden. Onderstaand overzicht is niet compleet en wordt regelmatig aangevuld. De redactie van het Spokanisch Archief staat niet in voor de juistheid van de verstrekte informatie op deze sites, en kan evenmin garanderen dat de sites volledig of voltooid zijn. Klik op de logo's.


Welkom in SpokaniŽ!
De algemene website over SpokaniŽ, hoofdzakelijk bestemd voor toeristen.

PRESPO
De officiŽle nieuwssite van PRESPO, voor Nederland.

Spocanian Government
De officiŽle website van SpokaniŽ, in het Engels.

Bouwkundige, culturele, historische of geografische objecten die (nog) niet in het Spokanisch Archief zijn opgenomen, zijn wellicht te vinden op de website van de Feslosos furt Akalbin‚k-Stˇrūos (F.A.S.; Stichting voor het Beheer van Bezienswaardigheden).

Actuele informatie over dienstregelingen, tarieven en andere spoorwegzaken vindt u op de website van de Spooksoliy Ar‚nkas (SA; Spokanische Spoorwegen).

Er zullen weinig landen in de wereld zijn die zo tot de verbeelding spreken als SpokaniŽ - en met "verbeelding" bedoelen we het letterlijk, ofwel: fantasie. Maar ook in SpokaniŽ zťlf lopen werkelijkheid en fantasie wel eens door elkaar.

Beeldrijk - belastingadvies | administratie | conflictbemiddeling | zakelijke begeleiding - in Arnhem. Met hart voor de creatieve, freelancende en fietsende Nederlander. Maar sluit contacten met SpokaniŽ zeker niet uit. Informatie over en weer. Specifiek:
- Fiets en beroep in SpokaniŽ en
- Regelgeving btw met betrekking tot SpokaniŽ.

De "Schijnmaatschappij". Maatschappijkritiek op luchtige toon gebracht. Website is in het Spokaans, maar we doen ons best om er ook een Nederlandse versie van te maken.

Op 10 oktober 2012 heeft Rolandt Tweehuysen de tentoonstelling "Derivatives. Replication and (auto)plagiarism in the social sciences" met werk van Peter van Bergeijk geopend, in het ISS (International Institute of Social Studies) in Den Haag. Deze openingstoespraak is onder de titel "Spocanian noises" opgenomen in Working Paper 550 van het ISS.

Zie in dit verband ook de vermelding van de 1 aprilgrap op Wikipedia (kijk bij 2012).


Op 14 augustus 2015 besteedde Radio Rijnmond aandacht aan "Slappe plaatjes uit Rotterdam". In dit programma komt iemand aan het woord die grammofoonplaatjes van slap plastic verzamelt. Hij beschrijft ook het grammofoonplaatje van het label Musifonn dat in het reisboek Uit in SpokaniŽ - nooit weg was te vinden. Het item over SpokaniŽ begint in de uitzending na ongeveer 9.00 minuten.

About Spocania

© De Twee Hanen v.o.f. ē Kimswerd ē The Netherlands