Spokanisch Archief

Verkeerstekens geplaatst door de wegbeheerder
Serie G: algemene borden
< vorige serie | volgende serie >
 
Overkoepelend bestand
Verkeerstekens en wegwijzers
 

Omleidingen, aangegeven op witte borden met groen opschrift, hebben altijd een tijdelijk karakter. Zij gelden dikwijls bij uitzonderlijke weersomstandigheden (zoals sneeuwval die bergpassen onbegaanbaar maakt) of uitzonderlijke situaties (zoals wegopbrekingen, een kapotte veerboot of grote toeristische drukte). Omleidingen met een meer permanent karakter zijn in zwart opschrift uitgevoerd; het is vaak extra informatie voor toeristen die ter plaatse niet op de hoogte zijn van de situatie.


    
 G.01Omleidingen voor caravans
 G.02aAlgemene omleidingen
 G.02bAlgemene omleiding gesloten bergpas.
Tekst: "Dufja-pas gesloten. Omleiding via St. Natall-pas".
 G.02cVoorbeeld van een omleiding vanwege een kapotte pont.
Tekst: "Geen pont: omleiding via Xoless-belt".
 G.03aToeristische wegwijzer bergpas.
 G.04Bij rood verkeerslicht rechtsaf vrij (bord is onder of naast verkeerslicht bevestigd)
 G.05aEigen weg*
 G.05bEigen weg*
 G.06Einde eigen weg (begin gemeente-, districts- of rijksweg)*

 
 G.10
 
Verboden een open vuur te stoken (dit bord kan ook in een bos of op de heide ed. staan, dus is niet per se een "verkeersbord")
 

*  Deze borden hebben een juridische status. Ze geven aan dat de eigenaar van de weg een particulier is (dus niet de gemeente, het district of de staat) en dat het gebruik van deze weg op eigen risico is. Wegmarkeringen, waarschuwingen voor gevaarlijke situaties, maximumsnelheden, enzovoort, zijn wellicht niet conform de officiŽle regels (of ontbreken geheel). De term "pryfee weg" betekent niet dat de weg alleen voor privťgebruik bedoeld is; het is een openbare weg die door iedereen gebruikt mag worden (tenzij een verbodsbord het inrijden officieel verbiedt).

© De Twee Hanen v.o.f. ē Kimswerd ē The Netherlands

DA 00 ē SPARC 10 mei 2000