Spokanisch Archief

EXCURSIES en RONDLEIDINGEN: beschrijvingen
Zie ook
Toerisme: algemene informatie
 
 
Dit bestand
 
1. Kastelentocht
2. Tocht langs de Caherrte
3. De grotten van Jajes
4. Centrum van Hirdo
5. Centrum van Amahagge
6. Langs de Zverosta-kust
 
  7. Centraal-Liftka
  8. Lomky en Garos
  9. Kop van Bloi
10. Reis langs klemks
11. Spoorwegtocht
12. Stoomreis
 
Status: Concept. Nog uitwerken.
 

Hieronder worden een aantal zeer populaire meerdaagse excursies en rondleidingen beschreven waar men als toerist in SpokaniŽ feitelijk niet omheen kan.
Bij excursies zijn het bezoek aan de bezienswaardigheden, de reizen erheen, de maaltijden en de overnachtingen alle verenigd in een georganiseerde reis. Bij rondleidingen dient de toerist zelf voor logies, maaltijden en reisgelegenheid te zorgen; alleen het bezoek aan de diverse bezienswaardigheden is georganiseerd en in groepsverband.

Voor de beschrijvingen en programma's die hieronder volgen zijn de organiserende instanties zelf verantwoordelijk.


1. Kastelentocht

De Nationale Kastelenraad organiseert is samenwerking met de SEQU een unieke Kastelentocht. Een 8-daagse excursie naar Brˇr, Liftka en Berref, waarbij het accent ligt op het bezoek aan 14 kastelen. Bij deze kastelen zijn er 3 die anders niet voor het publiek opengesteld worden, en waarvan de eigenaar er bij hoge uitzondering mee ingestemd heeft om de deelnemers van deze excursie voor een bezoek te ontvangen.

De rondleidingen in de kastelen zullen voornamelijk op het historische en culturele aspect toegespitst zijn. Er worden twee kastelen per dag bezocht en omdat dit nogal veel van het uithoudings- en perceptievermogen van de deelnemers vergt, zal er ruimschoots tijd uitgetrokken worden voor ontspanning in de vorm van wandelen, paardrijden, zwemmen (indien het weer dit toelaat), muziekuitvoeringen (bij kaarslicht) en gymnastiek. De prachtige parken en landgoederen die de meeste kastelen omringen kunnen ook in alle rust verkend worden. Bovendien heeft u nu een mogelijkheid om natuurgebieden te bewonderen die anders voor het publiek gesloten zijn.

Er zal overnacht worden in entrafer-sťrts of pensions in de buurt van de kastelen. Twee nachten zullen op een kasteel zelf doorgebracht worden (zie programma). De excursie vindt plaats met een autobus en het maximum aantal deelnemers moet helaas beperkt blijven tot 50. De plaats van vertrek is centraal gekozen, namelijk Taru tussen Gret en Hirdo. Dit stadje is bovendien gemakkelijk met de trein of bus uit alle windstreken te bereiken en ligt in de nabijheid van het bewoonde slot ücforest uit 1586 dat speciaal voor deze excursie zijn deuren heeft opengezet.

Bij minder dan 15 deelnemers gaat de excursie niet door (maar dat is sinds de eerste excursie, in 1983, nog nimmer voorgekomen). Bij onverwacht grote belangstelling kunnen er extra excursies ingelast worden. Gezien de aard van de excursie wordt het meenemen van al te jonge kinderen afgeraden. Het meenemen van honden en katten is niet toegestaan. Vele kastelen zijn via moeilijk begaanbare paden en trappen bereikbaar. Deelnemers die slecht ter been zijn kunnen daarom niet altijd aan elk bezoek of elke wandeling meedoen.

Voor de kosten, zie bij de Nationale Kastelenraad. De prijzen zijn inclusief de overnachtingen en maaltijden, doch exclusief drank (zowel koffie, thee, frisdranken als alcoholische dranken). Op de excursiedag die op zondag valt zal er gelegenheid gegeven worden om een katholieke of ergynische kerk te bezoeken. Het eventuele Pakra-feest dat tijdens de excursie valt zal op authentieke wijze gevierd worden.

PROGRAMMA (wijzigingen voorbehouden!)

1e dag 10.00 Verzamelen in het Stadsrestaurant van Taru, tegenover het station.
12.00 Bezoek aan ücforest bij Tura. Lunch in de oude ridderzaal van dit slot, bijgewoond door baron en barones De Labouillaire ur Steefj-Albinam (gastheer en gastvrouw).
13.30 Rondleiding door kasteel en park.
15.00 Vertrek. Tocht langs Krappa en KŰl‚k naar het museumkasteel Dunjes-hove bij Wena (Erg‚nt-moeras).
16.00 Bezoek Dunjes-hove, koffie in museumrestaurant.
18.30 Aankomst in Reo. Vrij.
19.30 Diner in ‘ftiy-klooster, even buiten Reo. De nacht zal doorgebracht worden in het pension van dit klooster.
2e dag 11.00 Vertrek van ‘ftiy-klooster naar museumkasteel –‚fty-hove bij Pla (aan de KjŻpur-zee); tocht door Krappa-gebergte met bezichtiging van Prest-waterval en ruÔne. Koffie onderweg.
13.00 Aankomst Pla. Bezoek –‚fty-hove. Lunch in restaurant van Pla.
15.30 Vertrek uit Pla. Langs KjŻpur-kust naar kasteel Zryal‚c bij Kjeja.
16.30 Ontvangst op Zryal‚c door jonkheer Rames Zjae-Řndarjenn Furrs (gastheer) rondleiding en koffie; ............
18.30 Aankomst in .... en aansluitend diner.
3e dag 10.00 .................


2. Tocht langs de Caherrte

Gegevens nog niet beschikbaar


3. De grotten van Jajes

Gegevens nog niet beschikbaar


4. Centrum van Hirdo

Gegevens nog niet beschikbaar


5. Centrum van Amahagge

Gegevens nog niet beschikbaar


6. Langs de Zverosta-kust

Gegevens nog niet beschikbaar


7. Centraal-Liftka

Gegevens nog niet beschikbaar


8. Lomky en Garos

Gegevens nog niet beschikbaar


9. Kop van Bloi

Gegevens nog niet beschikbaar


10. Reis langs klemks

Het glooiende landschap van Zuid-Liftka is een rustgevende afwisseling van bospartijen, akkers en weiden. Het agrarische leven speelt zich hier dikwijls op een klemk af, dat is een groot boerderijencomplex waar meerdere families wonen. Anders dan de landgoederen die bekend staan onder de naam öarkdomenn, zijn klemks niet in het bezit van een adellijke familie, en kennen ze evenmin de feodale structuur van de rijke landeigenaar tegenover de arme arbeider die veelal nog in natura uitbetaald wordt.
Een klemk heeft meestal de juridische status van stichting of commanditaire vennootschap, en de bewoners ervan zijn gelijk.

Veel klemks verkopen hun eigen producten, en men kan er dikwijls ook overnachten, hetzij op pension-basis, hetzij kamperen. Sommige klemks geven ook rondleidingen of korte excursies in de omgeving. Hieronder worden enkele routes beschreven die de toerist met eigen vervoer of met het openbare vervoer kan afleggen, om zodoende een reeks klemks aan te doen waar hij kan overnachten, producten kan kopen en rondgeleid kan worden. In de hooi- en oogsttijd kan men soms ook helpen met het echte boerenwerk. De bewoners van een klemk hebben een druk bestaan zoals alle boeren, en ze kunnen daarom niet al te veel bezoekers in een keer ontvangen. Daarom is het goed om de rondreis zo te plannen dat u niet bij elke klemk met vele anderen aankomt. De verschillende SEQU-kantoren kunnen u helpen om de tocht zo samen te stellen dat u met uw reisgenoten op een gunstig moment langs kunt komen.

Een rondreis langs klemks kan een beperkt onderdeel (van een dag of twee/drie) van een langere vakantie zijn, maar kan ook de gehele vakantie in beslag nemen, want een reis van zo'n twee weken langs de verschillende klemks is afwisselend, leerzaam, ontspannen en gezond, zeker als deze in de vorm van een fietsvakantie wordt ondernomen.

Verdere gegevens nog niet beschikbaar


11. Spoorwegtocht

De Vereniging van Spoorwegvrienden organiseert is samenwerking met enkele spoorwegmaatschappijen een aantal excursies, waarbij treintochten van afwisselend karakter centraal staan. Zo wordt er gereden met stoomtreinen en antieke railbussen, maar ook met moderne intercity's en interlokale trams. Er worden speciale treinen ingezet, maar soms ook wordt van de bestaande dienstregeling gebruikgemaakt. Verder worden er verschillende musea op spoorweg- en tramgebied bezocht, en zijn er excursies naar kolenmijnen en emplacementen waar nog met stoomtractie wordt gewerkt. Er wordt in verscheidene hotels overnacht, en de organisatoren van de excusrie zorgen ervoor dat de bagage van de deelnemers in het juiste hotel aankomt.

Voor de kosten, zie bij de Vereniging van Spoorwegvrienden. De prijzen zijn inclusief de overnachtingen en maaltijden, doch exclusief drank (zowel koffie, thee, frisdranken als alcoholische dranken). Ook de entreekosten voor de musea zijn bij de prijs inbegrepen, alsmede de meeste trein- en tramtochten. Deelnemers die extra uitstapjes willen maken, dienen dat apart te betalen. Hieronder wordt het globale programma gegeven van de spoorwegtocht op de eilanden Liftka en Brˇr, die als populairste excursie geldt. De tijden zijn bij benadering aangegeven - het een en ander hangt af van de omstandigheden en de dan geldende dienstregelingen.

PROGRAMMA (wijzigingen voorbehouden!)

1e dag 10.00 Verzamelen in het Spoorwegmuseum van Amahagge. Kennismaking, lunch en bezoek aan museum. Aansluitend is een bezoek aan het Trammuseum mogelijk.
18.00 Vertrek met reguliere trein naar Eon; inkwartieren in hotel Petriyaler. Diner.
2e dag 10.00 Met stoomtrein naar Spoorwegmuseum van Eon. Rondleiding in museum. Na de lunch lezing en film over het spoorwegbedrijf en de geschiedenis ervan in SpokaniŽ.
16.00 Met stoomtrein terug naar Eon. Rondleiding in dit vestingstadje. Hotel Petriyaler.
3e dag 10.00 Met reguliere SA-trein van Eon naar Trobensta. Interlokale tramtocht met gerestaureerde tram (uit 1952) van Trobensta via Doder-sˇrt naar Titeref aan de kust. Lunch in oud fort.
13.00 Speciale treinreis met tweeassige wagons uit de jaren dertig van Titeref via Amahagge en Trobensta naar Eon. Er wordt naar gestreefd om de trein door een stoomlocomotief te laten trekken, maar dit kan niet gegarandeerd worden. Terug naar hotel Petriyaler.
4e dag 10.00 Vertrek uit hotel Petriyaler. Speciale reis met gerestaureerde railbus (met bar!) van Eon via Fietso naar Crelco, over de prachtige spoorlijn door het woeste Kulano-gebergte, met veel tunnels, viaducten en railspiralen. Vanuit Crelco vervolgen we met een stoomtrein naar Floran (eventueel rijdt de railbus door naar Kw‚gseert, alwaar de stoomtrein genomen wordt - het een en ander hangt af van de dienstregelingen). Lunch in de railbus.
15.00 Bij Floran wordt het industrie-emplacement en/of een kolenmijn bezocht. Hier wordt voor rangeerwerk nog gebruikgemaakt van stoomtractie.
18.00 Inkwartieren in hotel Ar‚nka-zerfos (Spoorzicht). Vanuit deze locatie is het station en het drukke treinverkeer (ook veel goederentreinen) goed te zien. Nadeel: ook 's nachtse is er goederenvervoer, zodat het hotel niet bepaald rustig is. Alle bagage is intussen vanuit Eon naar Floran overgebracht.
5e dag 11.00 Vertrek vanuit Floran met de intercity via Mollefin en Milbo naar Lassos. Imponerende rit via de hoge bruggen over de zeestraat tussen Mollefin en Milbo.
12.00 Inkwartieren in het Stadshotel van Lassos. Lunch in oud kasteel. Rondleiding door de stad, bezoek aan de werkplaats van de OBL, waar het stoommaterieel wordt onderhouden. Verder de hele dag vrij. Mogelijkheden om zelf uitstapjes in de omgeving te ondernemen.
6e dag 10.00 Met OBL-stoomtrein langs de hele oostkust van Brˇr naar Girdesef. Onderweg kan ťťn maal uitgestapt worden voor een bezoek aan een dorpje. Daarna kan de reis met de tweede stoomtrein (die ca. 3 uur later langskomt) vervolgd worden. Aangeraden wordt om de reis in ¬lfregt te onderbreken, alwaar men de interlokale tram naar KeranŰs-sˇrt kan nemen, en weer terug naar ¬lfregt. Let op dat u niet verder met deze tram rijdt dan KeranŰs-sˇrt, anders bent u te laat voor de tram terug en mist u de tweede stoomtrein in ¬lfregt!
17.00 Alle deelnemers worden verwacht in hotel B‚rka in Girdesef. Deelnemers die de reis niet hebben onderbroken zullen al om ca. 14.00 in Girdesef zijn. Zij hebben de tijd om dit leuke stadje te bezoeken; suggestie: ga naar het Visserijmuseum.
19.00 Afscheidsdiner in het kasteeltje op het landgoed Girdana. Terug naar hotel B‚rka.
7e dag 10.00 Terugvliegen van TuŻn naar Amahagge.


12. Stoomreis

Op een aantal plaatsen in SpokaniŽ zijn oude spoorlijnen weer hersteld en in gebruik als toeristische spoorweg, waar met antieke stoomlokomotieven gereden wordt. Het gaat altijd om landschappelijk aantrekkelijke gebieden waar de treintochten in rustig tempo verlopen, met veel stops onderweg en dikwijls ook gecombineerd met een uitstapje in de omgeving. In sommige treinen rijden restauratierijtuigen mee waar heerlijk gedineerd kan worden. Sommige antieke stoomtreinen rijden op het normale spoorwegnet van de Spooksoliy Ar‚nkas en worden dan ingepast in de bestaande dienstregeling, soms als extra trein, maar soms ook als gewone lijndienst (stoomtreinen die volgens de dienstregeling rijden worden in het Duits "Plandampf" genoemd, een term die via het Engels nu ook wel in het Spokaans gebezigd wordt).

Het is goed mogelijk om een vakantie, of een deel ervan, uit te trekken om een aantal treintochten inclusief excursies te maken. Daarbij moet ook van de ene toeristische spoorlijn naar de andere gereisd worden, wat goed met de reguliere spoorwegen is te doen, maar men kan ook met de eigen auto gaan. Voor tramliefhebers kunnen er nog excursies aan een of meer tramsteden ingelast worden, en ook de interlocale tramwegen zijn dan interessant.

Hieronder volgen een aantal suggesties, maar u moet zelf actie ondernemen om de suggesties om te zetten in een daadwerkelijke reis. Hiervoor kunt u terecht bij de diverse SEQU's en bij de exploitanten van de toeristische spoorlijnen. De stoomtreinexploitanten zijn verenigd in een overkoepelende stichting, de QUAFRI.

Grist & Honnemeg TC (GH)
Particuliere spoorwegmaatschappij die de lijn tussen Lift en Hirdo langs de oostkust van Bloi (Rurf-kust) exploiteert. Het accent ligt op de lijndiensten tussen deze plaatsen (uitgevoerd met treinstellen en getrokken treinen, alles dieseltractie). In de zomermaanden wordt tussen Lift en Oofo met antieke stoomtreinen gereden; hiervoor zijn twee lokomotieven beschikbaar, de een is een oude ???? van de SA, de andere een gerestaureerde ???? van een kolenmijnbedrijf bij Tufiepo. De loks zijn in bezit van een aparte stichting in Nustiy. Voor adressen zie Grist & Honnemeg te Lift, en T‚mp-Zollos te Nustiy.

Kulano-Ar‚nkas (Kular)
Particuliere maatschappij die in 1986 de spoorlijnen op Centraal-Liftka van de SA heeft overgenomen. Er wordt regelmatig met stoomtreinen gereden, zowel buiten als binnen de dienstregeling. Adres: zie Kulano-Ar‚nkas te Laffenet.

Opper-Brˇr-Lˇnts TC (OBL)
Gegevens zijn verouderd
Particuliere maatschappij, in 1984 opgericht als de stichting WLA (Wencatos rifo Liftkar Ar‚nkanolacs), in 1988 veranderd in de NV OBL. Gevestigd in Jareuc‚. Bezit een aantal stoomlocomotieven en een grote hoeveelheid antieke rijtuigen en goederenwagons. Een deel ervan is gerestaureerd en hiermee worden stoomtochten georganiseerd op de fraaie spoorlijn tussen Lassos en Girdesef, langs de oostkust van Brˇr. Deze lijn is nog in bezit van de SA, maar de lijndiensten zijn niet erg frequent, en er is daarom alle ruimte voor een intensief toeristisch stoomverkeer. Tot grote verbazing van de SA geven ook veel bewoners uit de streek de voorkeur aan de antieke touristentreinen boven de moderne SA-treinstellen, ook als niet om plezierreisjes gaat. Adres: zie OBL te Jareuc‚.

Verdere gegevens nog niet beschikbaar


 

© De Twee Hanen v.o.f. ē Kimswerd ē The Netherlands

DA 00-000082 ē SPARC 05 mei 1997