Spokanisch Archief

HIKING EN WANDELEN: lange-afstandspaden
Gerelateerd bestand
Wandelen en hiking (externe bijdrage)
 
Dit bestand
1. Algemeen
2. Overzicht bijzondere paden
 
Status: Dit bestand is in wording.
 

Ook de vroegere minister-president J‚nes Omeriy-Mip Seert en zijn vrouw Fyla
maken graag stevige wandelingen, zoals hier in de bergen van Zuid-Berref.
 

1. Algemeen

In de eenzame gebieden, zoals de heidevelden, heuvelachtige mŰliys of de meer bergachtige streken, lopen vele onverharde wandel- en ruiterpaden, en in de vlakkere delen ook een groot aantal verharde fietspaden. In principe kan op al deze paden ook gewandeld worden, al zijn de ruiterpaden vaak smal en ongelijk, en zijn de fietspaden daarentegen weer te "onnatuurlijk" vanwege hun asfaltering. Bovendien dienen wandelaars op fiets- en ruiterpaden voor fietsen en paarden opzij te gaan, terwijl ze op de officiŽle wandelpaden het rijk alleen hebben.

Lang niet alle wandelpaden zijn gekwalificeerd als "lange-afstandspaden". Bij deze kwalificatie moet het pad aan de volgende eisen voldoen:


Over het algemeen zijn de voorzieningen langs de gekwalificeerde paden in de heide- en mŰliygebieden goed te noemen. Wandelaars komen met andere woorden regelmatig "in de bewoonde wereld". Maar in de berggebieden worden er hogere eisen aan de wandelaars gesteld. Een goede fysieke conditie, ervaring en niet bang voor primitieve omstandigheden. De overnachtingsmogelijkheid bestaat dikwijls uit niet meer dan een schuilhut met drinkwater en stookhout. Het is de bedoeling dat de wandelaars zelf voor hun kampeeruitrusting zorgen om hier te kunnen slapen en eten. Eventueel kan men een tentje naast de hut opzetten. Drinkwater en stookhout zijn feitelijk bedoeld voor noodgevallen, zoals onverwacht slechte weersomstandigheden.

Schuilhutten dienen nog op de deelkaarten te worden ingetekend. Momenteel staat er slechts ťťn aangegeven.

ItemLocatieGemeente  Deelkaart-
   nummer
schuilhut  Ierqu‚seert  Flipa{F07}

2. Overzicht bijzondere paden

Klesto Mercu-grenspad

Lange-afstandspad, dat loopt vanaf de monding van de Caherrte, langs de oude grens tussen PlefŰ en Bloi (nu de reeks grenspalen in PlefŰ), en eindigt in Hildi. De oude grens tussen PlefŰ en Bloi is met historische grenspalen gemarkeerd; deze grens heeft bestaan tussen 1598 en 12 mei 1916.

.....

Dit pad is op 23 juni 2000 geopend door de Kjelefs (districtshoofden) van PlefŰ en Bloi, respectievelijk de heer CŰrna Eemere-Crevo en mevrouw Erma RŰfta Crybbe-QuŻzzt.

© De Twee Hanen v.o.f. ē Kimswerd ē The Netherlands

DA 00 ē SPARC 28 apr 2001