Spokanisch Archief

NAMEN: familie-, jongens- en meisjesnamen
Aanvullende bestanden
Personen
Naamgeving
Geregistreerde personen
Kijk verder in
Lijst met familienamen
Lijst met jongensnamen
Lijst met meisjesnamen
 

Het Spokanisch Archief bevat drie lijsten om familienamen, jongensnamen en meisjesnamen te registreren.

Definities

Iedere persoon heeft een persoonsnaam, waarmee hij/zij bij de Burgerlijke Stand (ür‚nteram‚) staat ingeschreven. Een persoonsnaam bestaat uit twee delen: een voornaam en een achternaam. Beide kunnen al dan niet "samengesteld" zijn. Een voornaam (of de samenstellende delen ervan) behoort tot de categorie jongensnamen of tot de categorie meisjesnamen. Sommige voornamen kunnen tot beide categorieŽn behoren. Een achternaam (of de samenstellende delen ervan) behoort tot de categorie familienamen.
Jongensnamen, meisjesnamen en familienamen zijn alle geregistreerd in lijsten. De wijze waarop iemand zijn/haar voor- en achternaam verkrijgt is gedetailleerd uitgelegd in het bestand Naamgeving).

Voorbeelden

Een man die bij de Burgerlijke Stand ingeschreven staat als Moffain Lerdu heeft als voornaam de jongensnaam Moffain, en als achternaam de familienaam Lerdu (Lerdu kan echter ook een jongens- of meisjesnaam zijn!).
Een vrouw die bij de Burgerlijke Stand ingeschreven staat als M‚rje-Tek Metrusse-Xlajes, heeft als (samengestelde) voornaam de meisjesnamen M‚rje en Tek, en als (samengestelde) achternaam de familienamen Metrusse en Xlajes. (Samengestelde voornamen komen overigens zelden voor.)

Voor- en achternamen van buitenlanders die niet in SpokaniŽ zijn geregistreerd, worden in deze lijsten niet opgenomen. De voornaam Ludwig en de achternaam Beethoven zullen er dus niet in staan.

© De Twee Hanen v.o.f. ē Kimswerd ē The Netherlands

DA 00 ē SPARC 31 aug 2002