Spokanisch Archief

BOOTVERBINDINGEN BINNENLAND
Gerelateerde bestanden
Autoveren binnenland
Rederijen
Oeververbindingen
 
Terug naar
Openbaar vervoer

Dit bestand
1. Berref
2. Liftka
3. Brr
4. Tigof
5. Lomky
 

Dit bestand geeft een overzicht van onregelmatige bootverbindingen tussen de Spokanische eilanden. Voor veerdiensten met een vaste dienstregeling is er een apart bestand: Autoveren binnenland.

De nummering verwijst naar de groene genummerde verbindingen in dit overzicht.
De vakjes en de nummers kunnen op de kaart aangeklikt worden.

De diensten zijn per eiland opgesomd, met de klok mee en in het noorden beginnend. Het gaat hier om bootverbindingen met een voornamelijk toeristisch karakter.
Als de adresgegevens van informatiepunten (rederijen, hotels ed.) elders in het Spokanisch Archief zijn opgenomen, kunnen de informatiepunten aangeklikt worden. Zo niet, dan zijn de adresgegevens hier vermeld.

Achter de bootverbindingen staat tussen {..} het nummer van de -deelkaart waarop de verbinding is aangegeven. De deelkaarten worden in een apart venster geopend.


1. Berref

1. LOKAREN--EIY--PLS--LENANO {B 01}

Noordkust van Tjemp. Verbinding tussen drie kusteilandjes. Het plaatsje Pl op Pls is met twee veerboten en een brug tussen Lokaren en het vaste land te bereiken. De twee veerbootjes zijn alleen geschikt voor personenauto's zonder aanhangwagens en tweewielige voertuigen. In de zomermaanden worden op de eilandjes alleen de auto's van de bewoners toegelaten. Niet-bewoners kunnen alleen retourbiljetten kopen die voor beide veerboten geldig zijn. De dienstregeling is onregelmatig, en wordt bepaald door het aanbod en het getij (er kan alleen met hoogwater gevaren worden).
Tussen Pl en Lenano vaart 's ochtends en in de namiddag een veerbootje, speciaal voor de eilandbewoners die in Tanburo werken of school gaan. Deze veerdienst is alleen toegankelijk voor inwoners van de gemeenten Pl, Lenano en Tanburo. (DOM 79)
Informatie:
Rederij Moens-karees TC
SEQU-kantoor in het centraalstation van Tanburo

2. TINA--TINA-ARK {C 02}--{D 02}

Oostkust van Tjemp. Onregelmatige verbinding tussen het stadje Tina en het kusteilandje Tina-ark. Veerbootje alleen geschikt voor voetgangers die het natuurreservaat op Tina-ark willen bezoeken. Het kasteel op dit eilandje is bewoond en niet te bezichtigen. De boot vaart alleen bij hoogwater en voldoende belangstelling.
Informatie:
Rederij Svells Ploc

3. TINA--IPANA {C 02}--{D 03}

Oostkust van Tjemp en Noordwesthoek van Bloi. Veerboot vaart alleen 's zomers en vervoert voetgangers, (brom)fietsen en rijpaarden. Bij voldoende belangstelling verzorgt de boot tevens een verbinding tussen Tina en Tina-ark (zie ook hierboven).
Informatie:
Rederij Svells Ploc

4. NUSTIY--AMAHAGGE {F 03}--{H 07}

Toeristische verbinding van de Oostkust van Bloi naar Amahagge, vlak langs Ergnt-nes. Alleen voor voetgangers en fietsen. Onregelmatige afvaarten en alleen 's zomers.
Informatie:
Rederij Rurf & Larmin

5. ASTIY--RSTERHYNNE {G 08}

Oostkust van Ziyp. Veerbootje vaart alleen bij hoogwater ten behoeve van de bezoekers van het natuurreservaat en het pension op Rsterhynne. Individuele personen worden vervoerd indien zij in het pension gereserveerd hebben; personen die geen gebruik maken van het pension worden alleen in groepsverband toegelaten. (DOM 186)
Informatie:
Woonhuis/kantoortje van de veerbaas Port 3366-Astiy Tf (039) 2720695
Pension Rsterhynne
Postkantoor van Astiy

6. UAMENT--PMNHYNNE--RSTERHYNNE {G 09}

Oostkust van Ziyp. Geregelde vaart tussen Uament en Pmnhynne als het golfterrein op het eiland is geopend ('s zomers elke dag tussen 10.00 en 20.00 uur, 's winters alleen op verzoek). De veerdienst is voornamelijk voor de leden van de golfclub. Anderen mogen alleen mee als er nog plaats is. Tussen Pmnhynne en Rsterhynne vaart het bootje alleen als er geen vervoer van of naar Uament is, de veerbaas in een goede bui is en de passagiers met de bestemming Rsterhynne in het pension aldaar gereserveerd hebben (tenzij ze in groepsverband reizen; zie ook hierboven). (DOM 186)
Informatie:
Kindisiy Glf-Ququl rifo Zverosta (Koninklijke Golfvereniging van Zverosta, in Uament)
Pension Rsterhynne

7. MINDE--ZVOMM--YFTE {G 10}--{F 10}

Regelmatige verbinding tussen Minde en het kusteilandje Zvomina, met een tussenstop bij Zvomm. Personenauto's (zonder aanhangwagen) en motorfietsen kunnen buiten het zomerseizoen meegenomen worden, maar worden alleen in Minde of Yfte aan boord genomen (niet in Zvomm). (Brom)fietsen mogen altijd mee, ook vanuit Zvomm. Het zomerseizoen begint op 1 mei en eindigt op 15 september. De reis inclusief de tussenstop duurt ruim een uur. 's Zomers wordt er met twee schepen gevaren, en men kan elk even uur uit Minde of Yfte vertrekken (tussen 8.00 en 20.00 uur). 's Winters wordt er met n boot gevaren, en dan zijn de vertrektijden:

Uit Yfte: 7.30, 11.30 en 16.00 uur
Uit Minde: 9.30, 13.30 en 18.00 uur

Deze tijden zijn zo gekozen dat de eilandbewoners 's ochtends op hun werk of school in Minde kunnen zijn, en in de namiddag weer kunnen terugkeren. (DOM 161-162)
Informatie:
Rederij Zvominde
SEQU-kantoren in het station Minde-Port en het centrum van Yfte

8. FNK--BEEKBERG {F 10}

Bootverbinding ten behoeve van de bezoekers aan het museumkasteel op Beekberg. Fietsen zijn toegestaan. Vaart alleen als het museum open is ('s winters alleen op vrijdag t/m zondag, 's zomers elke dag behalve maandag). Het toegangskaartje dat men in de haven van Fnk voor het museum kan kopen, geldt ook als vervoersbewijs op het schip. Tegen extra betaling kan een fiets meegenomen worden (maar op Beekberg kan men nauwelijks fietsen!). (DOM 161)
Informatie:
Port-ofiss (Havenkantoor) Port 3903-Fnk Tf (038) 4592352

9. TOSIY--ZVEROSTA {E 09}--{E 10}

Bootverbinding ten behoeve van de hotelgasten en kerkbezoekers op het eilandje Zverosta. Fietsen en rijpaarden zijn toegestaan. Vaart in principe op verzoek (ook 's winters als het weer het toelaat). In de zomermaanden vaart de boot als regel om de drie uur:

Vertrek uit Tosiy: 8.00, 11.00, 14.00, 17.00 en 20.00 uur
Vertrek uit Zverosta: 9.30, 12.30, 15.30, 18.30 en 21.30 uur

De vaartijd is ongeveer 1 uur, en als uit- en inschepen lang duren raakt de hele dienstregeling in de war. (DOM 161)
Informatie:
Rederij Zomarte Karee-Fgtexas
Mindistiy Zverosta (hotel op Zverosta)
SEQU-kantoor in het centraalstation van Tosiy

10. BALISON-FLS--FLSHYNNE {D 09}

Onregelmatige bootverbinding ten behoeve van de bezoekers van de camping, het klooster en de rune Groenbos op het eilandje Flshynne. Alleen voor voetgangers en fietsers. Niet in de wintermaanden (oktober t/m maart). Onregelmatige vertrektijden, afhankelijk van weer, vervoersaanbod en humeur van de veerbaas. (DOM 161)
Informatie:
Woonhuis/kantoortje veerbaas Fls-Vender 2615-Balison Tf (079) 6027852

11. HILDI--KORIF {D 06}--{C 08}

Toeristische verbinding. Vaart niet in de wintermaanden. Vaartijd ca. 2 uur. Alleen geschikt voor voetgangers en fietsers.
Informatie:
Rederij Plaja & Fermenn TC

12. PACELANE-PORT--PAPIJE {C 05}

Regelmatige bootverbinding, alleen voor voetgangers, (brom)fietsen en rijpaarden. Vaartijd ca. 20 minuten. Tussen 15 mei en 1 september wordt er om het uur gevaren:

Vertrek uit Papije: elk hele uur; eerste afvaart 8.00; laatste afvaart 20.00 uur;
geen afvaarten om 12.00 en 13.00 uur
Vertrek uit Pacelane: elk uur om half over het heel; eerste afvaart 8.30 uur; laatste afvaart 19.30;
geen afvaarten om 12.30 en 13.30 uur

In Papije is er een aansluiting op de stoptreinen naar Empecho en Korif. Buiten het seizoen wordt er alleen gevaren als er voldoende passagiers zijn. De veerbaas exploiteert bij de aanlegsteiger in Pacelane een snackbar en heeft dan ook de neiging om pas te vertrekken als de passagiers daar het een en ander genuttigd hebben.
Informatie:
Kantoortje van de schipper Mennweg kusamat ef Ager 243 2012-Pacelane Tf (088) 5583433
Station Papije-Knurfel (ca. 200 m van de aanlegsteiger)

13. KORIF--BR {C 08}--{A 03}

Toeristische verbinding langs de Laboh-kust. Vaart alleen in de zomermaanden (juni, juli, augustus). De tocht duurt ca. 5 uur waarbij uitgebreid gedineerd kan worden in het gerenommeerde restaurant aan boord.

Vertrek uit Korif: elke dag behalve maandag om 10.00 uur (de lunchboten)
Vertrek uit Br: elke dag behalve maandag om 18.00 uur (de dinerboten)

Het schip is in bezit van een particulier uit Br, en de organisatie van de tochten ligt in handen van het Redersgenootschap in Br.
Informatie:
SEQU-kantoren bij de stations Br-Port en Korif-MG


2. Liftka

14. EDPROF-PORT--XUBENUKE-PORT {K 03}--{L 03}

Veerdienst alleen voor tweewielige voertuigen en voetgangers. Er zijn directe aansluitingen op de trein naar Mollefin en de trein naar Lor. Dezelfde boot vaart ook tussen Edprof-Port en Milbo-Port.
Informatie:
Rederij Javln Olevy-Centec

15. EDPROF-PORT--MILBO-PORT {K 03}--{L 04}

Veerdienst alleen voor tweewielige voertuigen en voetgangers. Er zijn directe aansluitingen op de trein naar Mollefin en de trein naar Milbo. Dezelfde boot vaart ook tussen Edprof-Port en Xubenuke-Port.
Informatie:
Rederij Javln Olevy-Centec

16. MOLLEFIN--QUALEJA {L 04}--{K 06}

Toeristische verbinding met een ouderwetse stoomboot. Vaart alleen 's zomers, op onregelmatige tijden. Aan boord is een goed restaurant.
Informatie:
Restaurant Ungala Slkriy
(in Mollefin kan de SEQU bij het centraalstation wellicht informatie verstrekken)

17. AFLIF--HALARESTO {K 10}--{J 11}

Toeristische verbinding in de maanden mei t/m augustus en alleen bij mooi weer, onderhouden door de veerboot Nuserka. Alleen voor voetgangers, (brom)fietsen en rijpaarden. De tocht duurt 2 tot 2.30 uur en aan boord is een bescheiden restaurant.

Vertrek uit Aflif: ma/wo/vr: 10.00 en 18.00 uur; di/do/za: 14.00 uur; zo 13.00 uur
Vertrek uit Halaresto: ma/wo/vr: 14.00 uur; di/do/za: 10.00 en 18.00 uur; zo 17.00 uur

Informatie:
Rederij Njebopiy-buro Sidn Mesdul-Rifo Opper

18. AFLIF--GRALKRICH {K 10}--{H 09}

Toeristische verbinding door de Aflif-strett, alleen in de zomermaanden bij mooi weer. Alleen voor voetgangers. Aan boord is een goed restaurant. De dienst wordt uitgevoerd door de grote rederij Aquonda Nrcusz. In Aflif heeft deze rederij geen eigen kantoor; hier worden de zaken behartigd door rederij Kjoep-lnts.
Informatie:
Rederij Aquonda Nrcusz

19. AFLIF--GIRDES {K 10}--{L 09}

Veerdienst, bekend onder de naam "Revaka", onderhouden door Spooksoliy Arnkas. De overvaart duurt 1.40 uur en dient als verbinding tussen de Intercitydiensten van en naar Aflif, en die van en naar Girdes (treinpassagiers dienen van de trein op de boot over te stappen, en omgekeerd). Vroeger gingen ook enkele rijtuigen mee op de boot, maar dat gebeurt sinds 1988 niet meer, behalve een of meer slaaprijtuigen van Intercitylijn 01 (Tanburo--Husta v.v.), die elke nacht nog worden overgezet.
Soms varen ook goederenwagons met de boot mee.

20. AM--KRNIEN {I 09}--{I 10}

Regelmatige veerdienst alleen voor voetgangers en (brom)fietsers. In het toeristenseizoen wordt soms een extra schip ingezet en kan er 6 keer per dag vertrokken worden (informeer bij de rederij).

Afstand23 km
Reistijd1:15 tot 1:30 uur (afhankelijk van wind en stroming)
Vertrektijdenuit am09:0014:0019:00
 uit Krnien  11:00  16:30  21:30  
Tarievenkind t/m 4 jrgratis
 kind 5-13 jr1 h 25
 persoon 14-60 jr2 h 50
 persoon vanaf 61 jr  1 h 00
 hond1 h 25
 fiets1 h 50
 bromfiets2 h 00
 groepeninformeer bij rederij

Informatie:
Rederij Karee-saft Miras TC

21. XOLESTAJO--CLTEHYNNE {H 09}--{I 09}

Bootverbinding naar het eilandje Cltehynne, voornamelijk ten behoeve van de bezoekers aan de kerk en het museumkasteel aldaar. Vaart op onregelmatige tijden, en bovendien op verzoek indien er sprake is van groepsvervoer.
Informatie:
Gemeentekantoortje Srt-port 3D 4206-Xolestajo Tf (064) 4068866
SEQU-kantoor bij station in Xolestajo
Museumkasteel Zjobaclte


3. Brr

22. MOTRIK-NES--UCJYFE-ZEE {M 04}

Tussen de noordpunt van het eilandje Ucjyfe-zee en de landtong Motrik-nes op het vasteland van Brr wordt een bootverbinding onderhouden door de bewoners van de Darola-commune op het eilandje. Vaart alleen op verzoek. Alleen geschikt voor voetgangers en (brom)fietsen (ander vervoer kan via de brug aan de zuidkant van Ucjyfe-zee het eiland op).
Informatie:
Darola-Kents (commune) 6502-Xariy Tf (052) 6572863 (vraag naar Irtava)

23. HUSTA--XUBENUKE {N 05}--{L 03}

Veerdienst alleen voor tweewielige voertuigen en voetgangers. Er is een directe aansluiting op de trein naar Lor, en op de veerboten naar Europa. Vaart alleen in de zomermaanden.
Informatie:
Rederij Bytset TC

24. ABORIS-ST.JENU--ALERB-LEST {L 07}

Regelmatige veerdienst naar het eilandje Lest-Opper voor de Oostkust van Brr. Alleen voor voetgangers en fietsen. Andere vervoermiddelen zijn op de veerboot alleen toegelaten indien zij aan bewoners van het eilandje toebehoren.
Informatie:
Zomarte Nrcus-fgtexa (Gem. veerdienst van Alerb-Lest)

25. BLEFGRS-PORT--LEST-WEFOT {L 07}

Bootverbinding tussen het vasteland van Brr en het eilandje Lest-Wefot aan de Oostkust. Vaart alleen op verzoek ten behoeve van de bezoekers van het hotel en het natuurgebied op het eilandje. Dienstregeling sluit aan op de treinen die op station Lest-Blefgrs stoppen.
Informatie:
Hotela Ef Omelech op Lest-Wefot


4. Tigof

26. ST.JENY--VMPIY-PNT {I 11}--{I 12}

Regelmatige veerdienst tussen Tigof en Lomky, bestemd voor voetgangers, (brom)fietsen, motorfietsen en rijpaarden. Deze dienst is het alternatief voor de autotrein tussen St.Jeny en Manes-Laer via Tuckrhynne.
Informatie:
Rederij Biykj
Hotela Ef Mojeru in Sinto-Jeny

27. ST.JENY--TROFY {I 11}--{H 12}

Regelmatige veerdienst tussen Tigof en Lomky, bestemd voor voetgangers, (brom)fietsen, motorfietsen en rijpaarden. Deze dienst is het alternatief voor de autotrein tussen St.Jeny en Manes-Laer via Tuckrhynne.
Informatie:
Rederij Biykj
Hotela Ef Mojeru in Sinto-Jeny


5. Lomky

28. LASY--MCLAJOH {G 12}

Bootverbinding ten behoeve van de attracties en faciliteiten op het eilandje Mclajoh aan de Noordkust van Kina. In de zomermaanden een regelmatige frequente dienst; 's winters onregelmatige diensten. Alleen geschikt voor voetgangers en fietsen.
Informatie:
John's Boat Services Port 8300-Lasy Tf (082) 3480347 (een rommelig kantoortje waar een Engelsman bemiddelt bij alle mogelijke boottochtjes; hij verhuurt ook race- en zeilboten)
Wik-hotela Mclajoh in Ekkrey

29. LASY--EKKREY--TOFANO {G 12}--{H 12}

Regelmatige bootverbinding tussen Lasy op het vasteland en Tofano op het eilandje Belt-Hurt, met een tussenstop bij Ekkrey op Hupster-Hurt. De bewoners van beide eilanden mogen hun auto op de boot meenemen. Bezoekers zijn alleen met (brom)fiets toegestaan.
Informatie:
Rederij LET-karees
John's Boat Services Port 8300-Lasy Tf (082) 3480347 (een rommelig kantoortje waar een Engelsman bemiddelt bij alle mogelijke boottochtjes; hij verhuurt ook race- en zeilboten)

30. KOMY--TOFANO--TROFY {H 12}

Regelmatige bootverbinding tussen Komy en Trofy op het vasteland, met een tussenstop bij Tofano op het eilandje Belt-Hurt. De bewoners van het eiland mogen hun auto op de boot meenemen maar alleen tussen Komy en Tofano. Bezoekers zijn alleen met (brom)fiets toegestaan. Buiten het zomerseizoen wordt er alleen met goed weer tussen Tofano en Trofy gevaren.
Informatie:
Rederij Rifo Ef Ses-Ozzpiyle (RESO)

31. MANES-RCAS--WEFOTEKA {H 13}--{F 12}

Toeristische boottocht langs de woeste Zuidkust van Kina. Alleen in de zomermaanden en bij goed weer. Alleen voor personen. Afhankelijk van stromingen, getijde en wind wordt er op een of meer plaatsen langs de kust aangelegd, of wordt er bij de zeegrotten en klippen gestopt. De tocht heeft meer het karakter van een excursie.
Informatie:
Zomarte Tupplips rifo Ronter Ebesport 8201-Manes-rcas Tf (083) 6042862
Ronter-mindistiy in Manes-rcas
Karee-ofiss Kpony-weg Wefoteka 8112-Autaniy Tf (081) 2566802

© De Twee Hanen v.o.f. Kimswerd The Netherlands

DA 80-150182 SPARC 15 nov 1998

adres - STRATENL.HTM - 18.05.06
adres - STRATENO.HTM - 18.05.06
telnr - TELLIJST.HTM - 18.05.06
Rederijen, hotels ed. zijn in de desbetreffende bestanden te vinden